Followers

Thursday, 28 August 2014

#shakleeeffect

Assalamualaikum..
Sekian lama tidak bersiaran.. Bz mizy fuzzy..haha Ngarot je! 
Gurau senda sket bagi korang tak bosan..kiki 

Hari ni saya nak share shaklee effect!! 
Ia nya peristiwa tahun 2013 Setelah hampir 4 bulan usia perkahwinan saya.. 
Macam kebiasaan orang ramai..bila dah kawen mesti tertunggu cahaya mata kan? Zuriat hasil perkongsian hidup..lambang kaseh sayang suami isterĂ®^^

Bosan menunggu saya pergi melakukan pemeriksaan kesuburan.. Kuasa Allah yang Maha Mengetahui Saat itu baru saya tahu..saya mempunyai 'ovarian csyt' yang mungkin menghalang saya dari mengandungkan zuriat.. Gelap dunia terasa!!



Suami suruh berikhtiar..kakak kedua tempat mengadu..tempat berkongsi suka duka..bila menceritakan tentang 'ovarian cyst' yang mendiami rahim saya..kak ngah secara spontan mencadangkan supaya saya ikhtiar dengan GLA COMPLEX!! Masa ni saya dah tak kisah berapa duit dan macamana caranya..yang saya kisah saya mesti 'buang' ovarian cyst tu!! Saya mula mengambil GLA COMPLEX dan set kesuburan bermula pada pertengahan bulan April..saya jaga pemakanan..saya amalkan secara teratur dan konsisten.. 



3 bulan kemudian saya pergi membuat rawatan susulan di hospital yang sama..alangkah terkejut apabila doktor mengesahkan bahawa 'ovarian csyt' tersebut dah tak ada..bukan hanya mengecil malah hilang!! hebat bukan!! Orang pertama saya kongsikan berita ini tentulah dengan suami..dia sangat gembira!

Kemudian saya menhubungi kak ngah dengan hasrat yang tinggi..saya ingin menyertai kumpulan besar shaklee!! saya ingin menyebarkan kebaikan shaklee!! saya ingin membantu ramai rakyat Malaysia diluar sana yang memerlukan rawatan kesihatan dan pencegahan terhadap penyakit berbahaya!! 

Alhamdulillah!! suami yang membuka jalan untuk saya menjadi ahli keluarga shaklee..kakak mempermudahkan urusan seterusnya.. saya dimasukkan dalam keluarga yang hebat!! bersama pemimpin yang tak mengenal erti lelah!! Allah memberi saya 'sedikit' ujian dan kesakitan..tetapi Allah anugerahkan saya 'banyak' kebaikan dan rezeki selepas itu..benarlah janji Allah!! 

Sekarang saya kongsikan kebaikan yang telah saya alami dan rasai bersama ^^ Sekian coretan buat kali ini..

Terima kaseh kerana membaca sampai habis ^^
 #shakleeeffect #s2ufamilies #s2united 

 Yana | 0105298215
 Shaklee Independent Distributors | ID 947863

Wednesday, 20 August 2014

Collagen Powder


Assalamualaikum..
Salam hari Rabu hari yang penuh keceriaan.

Masih terlalu awal untuk dikongsikan pengalaman sendiri..tetapi tak apa saya nak kongsikan kebaikan yang terdapat pada Collagen Powder dari Shaklee ni.. 
tak nak nanti korang kena kejar saya jauh sangat untuk kelihatan cantik dan awet muda macam saya..hahahaha ~~ peace ^^v


Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4000mg kolagen RSS (sisik ikan merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari ikan merah…wahhh tebayang kari kepala ikan merah tiba-tiba! Hahaha


Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1000 Dalton (berat molekular kolagen disukat dalam Dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


Tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luar.


Manfaat utama

Kenapa perlu sangat minum collagen ni?? Why why why?
Kerana………………….semakin kita tua, tubuh kita menghasilkan semakin kurang dan semakin kurang kolagen, mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus, disamping kulit yang semakin kendur..diulangi semakin kendur!! Huhuhu


Umur bukanlah satu satunya faktor yang menyebabkan kekurangan kolagen didalam tubuh kita. Kerosakkan kolagen juga boleh dipercepatkan dengan faktor luaran seperti sinaran matahari, radikal bebas diudara, air dan nutrisi, merokok dan lain-lain.

 Jesteru itu, Shaklee Collagen Powder, mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut.

TAMPAK LEBIH MUDA

RASA LEBIH MUDA


Bonus kecantikan dari Shaklee Collagen Powder :

# Kolagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.

# Kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang pada pangkal kuku serta akan mengekalkan warna yang sihat.

# Kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan    ini akan membantu mengurangkan parut.

# Membantu menghilangkan tanda penuaan.

# Kolagen sama penting untuk tulang seperti juga tulang perlukan kalsium. Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh.

# Kolagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran disendi-sendi.

# Baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.

# Memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh kolagen. Adalah penting untuk menentukan agar otak anda mendapat manfaat kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik apabila anda semakin meningkat tua.

cantik cantik dan cantik!!

wanita dan cantik ni memang tak dapat dipisahkan!!

pilihan di tangan anda~~ mau cantik atau biarkan setiap faktor disekeliling mempengaruhi penampilan anda..

"wanita bijak semestinya wanita yang cantik" setuju??
yess..andalah orangnya..ye, kita^^

tunggu apa lagi,hubungi saya untuk konsultasi penuh..
hihi

sampai jumpa lagi..wanita yang bakal cantik semua dan yang dah cantik tu teruskan ye..istiqamah!!

bubye~~

Yana | 0105298215
Shaklee Independent Distributors | ID 947863


Saturday, 16 August 2014

Ostematrix

Assalamualaikum
Rumah terbuka sana rumah terbuka sini^^ sonok sebab boleh “gantung kuali” ngeee~~~

Ape pun korang jangan lupa siapkan diri
dengan Lecithin atau pun Omega Guard ye..
cairkan lomak uolsss!!

Bila dah konyang ni dah tak muat perot nak minum susu..hihihi
Tapi pinggang dah sakit sakit, labu betis dah keras (jalan banyak kata kan) kwang kwang~~


Penyelesaiannya?? Saya ambik 4 biji OSTEMATRIX sebelom tidor..yup 4 biji terus!!

OSTEMATRIX



Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, Zinc, Kuprum, manganes dan boron.



 Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Jisim tulang berkembang kepada maksima pada umur dari 28, dan mengurangkan bila umur semakin meningkat.


Manfaat utama:

Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi / kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas – pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

Meringankan stress – ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, mengalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Ia juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

Memperbaiki masalah haid – kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

Pengalkalian tubuh – kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik

Vitamin D – dinamakan sebagai vitamin D pada tahun 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.



Magnesium – ini adalah ion positif no.2 penting didalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktasi glukos.

Zinc, boron, manganes, kuprum – memelihara matabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang rawan dan menghalang artritis.

Jadual keperluan Kalsium tubuh badan.


Fakta: Wanita lebih berisiko daripada lelaki untuk mendapat osteoparosis..ini disebabkan wanita mengalami beberapa peristiwa dimana KALSIUM di dalam badan diguna dengan sepenuhnya contoh: sewaktu mengandung.



huhuhu~~ takot mak!!
jangan lupa tau korang kena makan ostematrix kalau tak nak jadik macam gambar tengkorak(x-ray)..scary aja!!

orait nak manja kan badan jap..
sampai bertemu lagi..
macam biasa pesanan penaja:
nak oder, hubungi saya..hihi^^

Yana | 0105298215
Shaklee Independent Distributor | ID 947863

Thursday, 14 August 2014

Kakak dan Adik

Assalamualaikum..
petang cenggini cam lemau lak nak buat keje sekolah..
hahahaha~~alasan (jangan tiru aksi ini)

duk habis kan masa dengan belek gambar lelama..terjumpa gambar 
kakak & adik ni..
shomelllll sangat..
nak tengok??
meh i belanja uollsss petang ni..kikiki


gambar first dapat dari whatsapp kawan yang deal untuk beli kucing..ni first time tengok kakak..terus fall in love.. dah nampak muka nakal dia tu kan? gerammmm sangat!


Gambar second kawan tu antar..dia cakap mereka ani adik beradik..in mind fikir mesti dorang ni sama besar la kan..hihi..terus text suami cakap nak dua-dua ni..then dia reply 'ok'..wahhhhhh double seronok dan double geram!!!!!

Kakak time ni dah sebulan duk dengan kami..actual umur tak tahu pun..hihi..nakal tak hengat ni..kalau panggil "kakakkkk~~" dia akan jawab.."eauwwww" manja sangat^^

adik..rupa rupanya sangat baby lagi..maybe dua minggu kot umur time ambik dari owner tu..jalan pun tumbang..huhu..dalam hati fikir kesian sangat sebab dah pisah dengan ibu dia..kalau jumpa tangan ke lengan ke dia jilat dan hisap..huhu..cian sangat..malam-malam tengok adik hisap tangan kakak..so sweet.....


Kakak sangat suka kat kertas..huhu..time ni nak kena gubal soalan peperiksaan pertengah tahun..huhu..habis buku tu kena gigit kat kakak..terhibur la jugak..hoho..peneman sambil kacau gitu~~


Adik mood perhatikan kakak..dah besar sikit..dan dah pandai lawan kakak dan balas balik bila kakak buli..kalau dia bergurau suka tengok time kejar-kejar..mengangkang adik lari!! shomellllll~~serius


Nak tido mesti panjap kat lap..tido sambil bunyi 'purrrr purrrrrrr purrrrrr~~' sayang adik sangat..hiiiiiiiii


Kakak bukan fokus kat toys tu..dia duk perati adik..haaaa bila perati tu dia akan terkam adik! fight fight and fight!!


Tengok beza saiz badan kakak dan adik~~ satu kali ganda!! manja pun satu kali ganda 'besar' gak dari adik!!


Elok je posing..haaa ni first pakaikan bell..hahahaha..lawak..seharian dia duk kejar bunyi bell tu..sebab pakaikan sebab asyik hilang..huhu..ponatt nak cari celah-celah tu..hiii^^

Muka garang~~ ok tak kacau..!




gambar-gambar di atas adalah bertujuan untuk perkongsian sahaja..
gambar kakak dan adik 4 bulan lepas..
nanti i share lagi latest punya..stay tuned!!

babai~~thanks for reading..
jangan lupa click butang follow kat atas tu ye..dan tinggalkan jejak anda..nanti saya follow anda balik..muahahaha

yana | 0105298215
Shaklee Independent Distributors | ID 947863





Get Clean Water

Assalamualaikum
Salam sejahtera Salam satu Malaysia
Salam Syawal bulan kemenangan..

hari ni..saya cuba menyiapkan tugasan awal pagi..azam baru bulan syawal (^_^)

nak tanya korang..tahu tak apa yang ada di dalam air anda?


Bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan anda sebenarnya boleh hadir dalam air minuman keluarga. Logam berat, pencemaran industri, racun perosak- bahan cemar berbahaya ini boleh memasuki bekalan air kita dan mempunyai potensi untuk mewujudkan cabaran kesihatan jangka panjang. 

Menurut perlindungan alam sekitar Amerika Syarikat, air yang kita minum adalah bertanggungjawab sehingga 20% daripada pendedahan plumbum dan manusia. Dan laporan EPA menunjukkan bahawa sekurang-kurangmya 13% daripada sistem rawatan air negara telah melanggar akta air minuman yang selamat dalam setiap lima tahun yang lalu.




cari jalan penyelesaian yang selamat!!

Get Clean Water adalah satu penemuan baru - penapisan sistem water-filtration pitcher disahkan oleh persatuan kualiti air (WQA) untuk mengurangkan sehingga 99% lead, serta berpuluh-puluh bahan pencemaran lain yang boleh hadir dalam air anda dan mungkin berbahaya kepada kesihatan anda. 

Multipatented Get Clean Water menggunakan blok pepejal karbon untuk menapis dan membersihkan air anda. Setiap penapis air bersih mengendalikan 80 gelen air, dua kali ganda sebagai BRITA dan membeli 2 BRITA, dan setiap penapis diperbuat dari tempurung kelapa yang mampan karbon yang menggunakan proses zeroemmision. Tambahan pula, ia adalan water-filtration pitcher yang pertama dengan sistem penapis karbon blok yang boleh diisi semula, jadi ianya telah mengurangkan sisa ketapak pelupusan!
Bersih, air yang sihat dan planet yang lebih bersih!! sihat bukan?? kita semua boleh meraikannya.




Perbezaan Shaklee

SELAMAT

Menyingkirkan kandungan plumbum dan banyak bendasing lain. Ia telah diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association).

HANDAL
Lebih banyak air bersih setiap masa. Get Clean Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan mungkin berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM
Memelihara alam sekitar dengan menggunakan blok-karbon isian semula dimana ianya dapat menurangkan timbunan sisa. Selain itu ia menggunakan arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar. 

PILIHAN BIJAK
Menjimat kos rakyat Malaysia dari membeli minuman air botol. Get Clean Water memberikan rasa yang enak dan terdapat meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penurasan tersebut tanpa perlu meneka.


Sekian saja..
timbang-timbangkan..kesihatan bermula dari pemakanan yang sihat..

salam sayang..salam kemesraan ~~

sampai berjumpa lagi!!

Yana | 0105298215
Shaklee Independent Distributor | ID 9347863


Monday, 11 August 2014

B Complex




Assalamualaikum..
Dah makan? Makan apa?? Agaknya apa yang anda makan cukup atau ada 8 jenis vitamin penting tak?? apa tu..?? tak tahu ye..hmmm jom baca bawah ni..baca sampai habes tau..kikiki (^_^)

Haaa terkejut!! Jangan tak tahu..B COMPLEX kesayangan saya ni mengandungi 8 vitamin tau!



B COMPLEX
ianya mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dn asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Vitamin B adalah larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu adalah sangat penting untuk kita mengambil B Complex setiap hari.

Manakala, asid folik shaklee telah dicipta secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.ini kerana, asid folik yang semula jadi tidak mudah diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

Manfaat utama:
·         Menukar makanan kepada tenaga – bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidratdan protin kepada tenaga dan sekaligusmengurangkan masalah keletihan atau kelesuan.

·         Melawan tekanan – memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

·         Membantu tumbesaran – menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.




·   Rambut beruban dan gugur – membaiki masalah kulit kepala, kelumumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

·         Baik untuk mata – mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian atau fokus.

·         Mencegah anemia – membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.

·         Meredakan sengugut – baik untuk masalah sengugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

·         Mencegah perlcche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.

·         Detoksifikasi – meredakan alahan.





Bagaimana memilih B Complex yang baik?

1.       Mengandungi kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama).

2.       Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin.

3.       Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12tidak terlalu besar.

4.       Elakkan pengambilan B Complex yang menawarkan rumusan larut air (sustain release)

nah..sekarang dah tahu kan..apa 8 vitamin tu..kenapa ianya penting..betul-betul sangat pentingkan?? hehe..

apa tunggu lagi..nak oder hubungi:

yana | 0105298215
Shaklee Independent Distributor | ID 947863
cod buleh kawasan sijangkang, banting, klang dan shah alam
pos seluruh malaysia 




#menjemput rezeki 2

Assalamualaikum..

Kat luar sana hujan..tapi kat dalam rumah tak de air..huhu..susah jugak..aduhaiii..

Nasib baik bekalan air yang semasa catuan awal tahun dulu masih bertadah..

Alhamdulilah..

Entry manjemput rezeki kali ini mengenai ZIKIR

Ya..menjemput rezeki dengan zikrullah..senang kan??
Apa susahnya untuk berzikir? Tak perlu keluarkan peluh pun. Tidak perlu keluarkan belanja. Malah tidak mesti keluarkan suara. Dan ganjarannya, masya-ALLAH!! Luar biasa!!

Ibnu Qaiyum, seorang ulama hadis yang masyhur, mengarang sebuah kitab khusus tentang kelebihan berzikir yang berjudul al-Waabilussoyyib:

v  Zikir menjauhkan syaitan dan menghancurkan kekuatannya.
v  Zikir menyebabkan Allah redha.
v  Zikir menjauhkan dukacita dan kerisauan hati dan badan.
v  Zikir menyebabkan hati dan wajah bercahaya.
v  Zikir menarik rezeki.

Mari kita perhatikan pula janji ALLAH di bawah:
“Sesiapa berbuat kebaikan mendapat sepuluh kali ganda amalannya. Dan sesiapa berbuat kejahatan dibalas seimbang dengan kejahatannya. Mereka sedikit pun tidak dirugikan (dizalimi).
(Al-An’am 6:160)

Cuba bayangkan betapa baiknya Allah. Jika diringkaskan, formulanya jadi begini:
v  Buat baik nisbahnya 1:10
v  Buat jahat nisbahnya 1:1

Memang benarlah Allah itu Maha Pemurah. Jika ada yang hidupnya masih susah, memang tiada yang boleh disalahkan kecuali dirinya sendiri. Allah menyediakan amalan yang paling mudah dengan ganjaran yang luar biasa besar!

Sumber: MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI Fathuri Salehuddin

Jadi..?? pilihan ditangan anda!!

Saya ingin kongsikan pengalaman sendiri berdasarkan amalan zikir..
Suatu hari (ayat biasa nak mulakan cerita~~kwang kwang) mommy biz saya mesej supaya mengamalkan zikir “Ya Wahhab” sebanyak 1000 kali sekurang kurangnya.. Ya Wahhab bermaksud Dia Yang Maha Memberi..saya sebenarnya tak mengira berapa bilangan yang saya zikir kan pada petang itu..sambil mengawasi pelajar menjalani peperiksaan mulut dan lidah terkumat kamit berzikir..manakala hati saya menterjemahkan maksud Ya Wahhab tersebut.. ALLAH MAHA BESAR belum sempat peperiksaan tamat (2 jam) saya menerima SMS oder dari seorang customer..bukan sedikit yang diodernya malah satu SET ANAK PINTAR- Omega Guard, Vitamin C Chewable, Mealshake dan ESP untuk dirinya sendiri.. 

Maha Suci Allah Yang Maha Memberi!!

Pesan saya, sesiapa yang ikhlas dalam beramal pasti ganjaran Allah tersangatlah besar!

 Bak kata mommy biz I “sape buat dia dapat” kan??