Followers

Monday, 11 August 2014

B Complex
Assalamualaikum..
Dah makan? Makan apa?? Agaknya apa yang anda makan cukup atau ada 8 jenis vitamin penting tak?? apa tu..?? tak tahu ye..hmmm jom baca bawah ni..baca sampai habes tau..kikiki (^_^)

Haaa terkejut!! Jangan tak tahu..B COMPLEX kesayangan saya ni mengandungi 8 vitamin tau!B COMPLEX
ianya mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dn asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Vitamin B adalah larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu adalah sangat penting untuk kita mengambil B Complex setiap hari.

Manakala, asid folik shaklee telah dicipta secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.ini kerana, asid folik yang semula jadi tidak mudah diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

Manfaat utama:
·         Menukar makanan kepada tenaga – bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidratdan protin kepada tenaga dan sekaligusmengurangkan masalah keletihan atau kelesuan.

·         Melawan tekanan – memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

·         Membantu tumbesaran – menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
·   Rambut beruban dan gugur – membaiki masalah kulit kepala, kelumumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

·         Baik untuk mata – mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian atau fokus.

·         Mencegah anemia – membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.

·         Meredakan sengugut – baik untuk masalah sengugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

·         Mencegah perlcche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.

·         Detoksifikasi – meredakan alahan.

Bagaimana memilih B Complex yang baik?

1.       Mengandungi kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama).

2.       Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin.

3.       Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12tidak terlalu besar.

4.       Elakkan pengambilan B Complex yang menawarkan rumusan larut air (sustain release)

nah..sekarang dah tahu kan..apa 8 vitamin tu..kenapa ianya penting..betul-betul sangat pentingkan?? hehe..

apa tunggu lagi..nak oder hubungi:

yana | 0105298215
Shaklee Independent Distributor | ID 947863
cod buleh kawasan sijangkang, banting, klang dan shah alam
pos seluruh malaysia 
No comments:

Post a Comment