Followers

Tuesday, 16 September 2014

Performance Drink

Assalamualaikum..
bukan aku tak cinta..
bukan pula aku tak rindu..
rahsia hati siapa yang tahu..
gitu ler gambaran perasaan saya bila lama tak menjengguk blog kesayangan..rindu!!
okeh dah emo~~haha..hari ni yana nak cerita pasal minuman tenaga dari SHAKLEE~~
have fun!!Pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance dari Shaklee, penerbangan Deadalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Performance juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan utama mereka. Kerana, minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.
Ujian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkanini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Keunikan Performance:
ELEKTROLIT + MINERAL
Manfaat Utama:
  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan – memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  • Membekalkan tenaga & daya tahan fizikal – ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif bekerja dalam kerja harian.
  • Mencegah penyahidratan – mengurangkan kehausan, mencegah penyahidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.
  • Mengekalkan paras gula – terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.
  • Ianya satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila – bila masa dan di mana sahaja. Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

Sangat sesuai untuk:

Para atlet, mereka yang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam, keletihan, penyahidratan otot dan kulit, vagina yang kering, cirit birit, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya.


Nasihat yana untuk semua..Performance Drink wajib ada dalam setiap rumah..WAJIB!!
bukan saja beri tenaga malah badan akan rasa lebih sihat..terutama untuk menjalankan ibadah kepada ALLAH..samada puasa, solat dan sebagainya..

sekian saja (^_^)
terima kaseh kerana masih bersama sampai sini..

hubungi: 
Yana | 0105298215
Shaklee Independent Distributor

No comments:

Post a Comment