Followers

Wednesday, 22 April 2015

Kesihatan Sendi Shaklee

Assalamualaikum..
masa terus mengejar tanpa jemu..
tak pernah penat tak pernah letih..

okeh tanpa membuang masa~~~~~~~~~~~~
hari ni nak bincang set yang agak famous (bagi yana,sebab customer duk oder set ni, dan paling ramai yang repeat oder set ni!!)

SET KESIHATAN SENDI


Osteoarthritis lebih mudah dikenali sebagai sakit sendi. Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.

Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit dan kebas dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif (penyakit degeneratif sendi).

Keradangan berlaku kerana darah (tidak cukup khasiat) yang dibekalkan kurang meskipun seseorang itu sihat. Ini kerana, tubuh badan tidak boleh menghasilkan zat makanan yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan.

Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut. Hal ini demikian kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:

 1. Sakit pada sendi yang terlibat.
 2. Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
 3. Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.
 4. Adanya pembesaran tulang sendi.

   Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat

   Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara :
   (i) menyokong keselesaan sendi
   (ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
   (iii) meningkatkan kesan kusyen

    Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi

    Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omega juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.

    Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. 
    Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat

     Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. 

     Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

     Pesan yana pada semua..buat lah pelaburan terutama kepada kesihatan samada pada diri sendiri atau pada yang tersayang..sedikit je modal nya..hasilnya luar biasa..in sya ALLAH..

     Nak oder?jangan pikir lama sangat tau~~~

     Yana | 0105298215
     shaklee independent Distributor | 947863

     No comments:

     Post a Comment